Трампови донатори "меркају" Марка Рубија за потпредседника

Сенатор са Флориде који се кандидовао за републиканску номинацију 2016. све је популарнији међу Трамповим донаторима

Марко Рубио издвојио се као фаворит донатора за потпредседника Доналда Трампа, док бивши председник САД тражи кандидате који би могли да прошире његову привлачност и помогну у финансирању његове кампање.

Сенатор са Флориде био је најтраженија личност на републиканском догађају у Мар-а-Лагу прошле недеље током којег је Трамп покушао да процени реакцију своје публике на листу потенцијалних кандидата, објашњава "Фајненшел тајмс".

"Марко је био тај који је добио највише пажње", рекао је републикански стратег који је присуствовао прикупљању средстава. "Рубио је био окружен масом људи од почетка до краја", рекла је друга особа.

Рубио се кандидовао против Трампа за номинацију Републиканске странке 2016. Током те кампање, Трамп га је назвао "Мали Марко" и двојица политичара су имали затегнут однос, само да би Рубио од тада подржавао Трампа из америчког Сената, где је потпредседник обавештајног одбора.

Рубио је заједно са колегама америчким сенаторима и Џеј Ди Венсом и Тимом Скотом стекао наклоност Трампових савезника и финансијера. Ако буде изабран за кандидата, мораће да се пресели са Флориде како би испунио уставни услов да председник и потпредседник живе у различитим државама.

Особа коју Трамп изабере за потпредседника пружиће му прилику да дефинише своју предизборну поруку и укључи друге делове Републиканске странке у своју кампању уочи републиканске конвенције у Милвокију у јулу. У 2016, Трампов избор Мајка Пенса помогао је да се обезбеде гласови традиционалних конзервативаца и евангелистичких републиканаца.