Свет

Блинкен уверава Зеленског: Нови пакет наоружања промениће ситуацију на фронту

Украјински председник је похвалио ''кључну'' помоћ САД и истакао да је највећи дефицит украјинског оружја противваздушна одбрана
Блинкен уверава Зеленског: Нови пакет наоружања промениће ситуацију на фронтуwww.globallookpress.com © Ukrainian Presidency/Handout/Anadolu Agency

Амерички државни секретар Ентони Блинкен, који је допутовао у ненајављену посету Кијеву, рекао је украјинском председнику Владимиру Зеленском да је на путу оружје из пакета, који је недавно одобрио Вашингтон, као и да се очекује да више пошиљки стигне ускоро.

"Помоћ ће направити праву разлику у текућој борби против руске агресије на бојном пољу", казао је Блинкен и додао да САД желе да Украјина на "крају постане економски, војно и демократски независна", преносе "РИА Новости".

Зеленски је похвалио "кључну" помоћ САД и истакао да је највећи дефицит украјинског оружја противваздушна одбрана.

Украјински председник је напоменуо да су "Украјини потребне две ПВО батерије за североисточни град Харков, који је на мети руских ваздушних напада".

Блинкен борави у четвртој посети Украјини од почетка СВО, а циљ посете је да увери Кијев да има америчку подршку док се бори да се одбрани од све интензивнијих руских напада.

image