Свет

Улепшај ми дан, друже! Бајден позвао Трампа на ТВ дуел; Трамп: Само реци кад

Трамп је прошле недеље позвао Бајдена на ТВ дуел. Он је свог конкурента назвао "најгорим полемичаром" и "најгорим председником до сада у историји САД"
Улепшај ми дан, друже! Бајден позвао Трампа на ТВ дуел; Трамп: Само реци кадGetty © Pool / Pool

Амерички председник Џозеф Бајден и бивши председник Доналд Трамп прихватили су позив на дебату 27. јуна, објавио је  Си-Ен-Ен.

Бајден је раније данас изјавио да неће учествовати у дугогодишњој традицији три јесења изборна сучељавања с противкандидатом на председничким изборима које организује двостраначка Комисија за председничке дебате, али је позвао републиканског ривала Доналда Трампа да одрже две председничке телевизијске дебате у јуну и септембру.

"Доналд Трамп је изгубио две дебате од мене 2020. године, и од тада се није појавио на дебати. Сада се понаша као да жели да поново дебатује са мном. Па, улепшај ми дан, друже. Чак ћу то урадити и два пута. Дакле, одаберимо датуме, Доналде. Чуо сам да си слободан средом", рекао је Бајден у видео поруци.

Трамп је прошле недеље позвао Бајдена на ТВ дуел. "Хајде да одредимо датуме сада. Спреман сам да се појавим било где где ти хоћеш", поручио је Трамп путем друштвених мрежа.

Он је свог конкурента назвао "најгорим полемичаром" и "најгорим председником до сада у историји САД".

После најава из Бајденове кампање да припремају две рунде ТВ дебата без публике, Трамп је сада поручио: "Само ми реци када и стижем".

"Спреман сам и вољан да расправљам о лопову Џоу у оба предложена датума - у јуну и септембру. Снажно бих препоручио више од две дебате и веома широку публику за додатну забаву, иако изгледа да се Бајден плаши гужве", додао је он.

Председнички избори у САД одржаће се у новембру.

image