Свет

Пет израелских војника погинуло од пријатељске ватре: Тенковска посада грешком гађала падобранце

Како се наводи у саопштењу војске, истрага инцидента се наставља
Пет израелских војника погинуло од пријатељске ватре: Тенковска посада грешком гађала падобранцеGetty © Mostafa Alkharouf/Anadolu

Пет израелских војника је убијено, а још седам је рањено, од којих тројица тешко, у Џабалији на северу Газе у среду када је израелски тенк ка њима испалио гранате после погрешне процене да су у питању непријатељске снаге, саопштила је данас израелска војска.

Према прелиминарној истрази ИДФ-а, тенк који је дејствовао заједно са падобранцима у логору Џабалија испалио је две гранате на зграду у којој су се у 19 часова по локалном времену налазили војници, преноси "Тајмс оф Израел".

Тенковске снаге су на то подручје стигле у јутарњим сатима у среду, а неколико сати касније, падобранци су стигли до тог подручја и заузели положај у згради.

Касније увече, друга група падобранаца је стигла до тог подручја и обавестила тенкисте да улазе у зграду. Тенковска посада је потом идентификовала цев пушке са једног од прозора зграде у којој је била друга група падобранаца и на основу погрешне процене да се ради о непријатељским снагама испалила две гранате.

Како се наводи у саопштењу војске истрага инцидента се наставља.

image