Бивши украјински генерал: Ситуација на фронту измиче контроли

Према речима експерта, кијевско руководство се у марту и априлу само правило да ради на изградњи утврђења у Харковској и другим областим

Ситуација у Украјини измиче контроли, пошто председник Владимир Зеленски и војни врх нису изашли на крај са задатком јачања одбране на кључним секторима фронта, изјавио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за Јутјуб канал "Право".

"Обратите пажњу колико су брзо сви видео снимци посете господина Зеленског Харковској области уклоњени са интернета и како су покушаји да се наше становништво убеди да је тамо све у реду потпуно престали. Заиста бих волео да неко сноси одговорност (за садашњу ситуацију), јер више нема куда. Ситуација измиче контроли", рекао је генерал у пензији.

Према речима експерта, кијевско руководство се у марту и априлу само правило да ради на изградњи утврђења у Харковској и другим областима. Посао на јачању одбране није обављала војска, већ цивили, који су покрали већину средстава, сматра Кривонос.

Бивши генерал украјинске војске сматра и да ће Украјинци ускоро почети не само да постављају неугодна питања властима, већ да ће предузети конкретне мере.