Зеленски о прекиду сукоба: То би сада било опасно за нас

Такав став Зеленски је објаснио тиме што би Русија, у том случају, како каже, могла да искористи ситуацију да ојача своје позиције

Лидер кијевског режима Владимир Зеленски рекао је за "Орду" да не види да је сада могуће разматрати прекид ватре са Русијом.

"Прекид ватре данас... То је за нас веома опасно, веома", изјавио је он.

Такав став Зеленски је објаснио тиме што би Русија, у том случају, како каже, могла да искористи ситуацију да ојача своје позиције.

Коментаришући предстојећу мировну конференцију у Швајцарској, Зеленски је открио да се на њој неће разматрати све ставке његовог мировног плана, такозване "формуле Зеленског", већ да ће учесницима бити представљене три од њих десет – о енергетској и нуклеарној безбедности, прехрамбеној безбедности и размени заробљеника по принципу сви за све.

Претходно, Зеленски је, подсетимо, забранио било какве преговоре са Русијом све док се на њеном челу буде налазио актуелни лидер Владимир Путин. 

Ипак, Путин је недавно вољом народа поново изабран за шефа државе. 

Он је поручио да је Русија и даље отворена за преговоре, али да Москва мора бити сигурна да ће, у тренутку када до преговора поново дође, у Кијеву седети легитимна власт Украјине.