Свет

Нетанјаху: Напад на Рафу је био грешка

Нетанјаху је током свог говора у парламенту истакао да ће Израел до краја истражити како је дошло до страдања цивила у том нападу
Нетанјаху: Напад на Рафу је био грешкаGetty © Ali Jadallah/Anadolu

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху изјавио је данас да ваздушни напад Израела на област Рафе на југу Појаса Газе, у којем су погинуле десетине палестинских цивила, није имао за циљ да изазове цивилне жртве, као и да ће тај инцидент бити истражен.

Нетанјаху је током свог говора у парламенту, који је прекидан узвицима опозиционих посланика, истакао да ће Израел до краја истражити како је дошло до страдања цивила у том нападу, наводећи да је очигледно реч о грешци јер израелска војска није циљала цивиле, преноси Ројтерс.

"Из Рафе смо већ евакуисали око милион цивила и упркос нашем највећем напору да не нанесемо њима штету, нажалост је дошло до трагичне грешке", навео је Нетанјаху.

Број Палестинаца погинулих у израелском нападу на камп за расељене у граду Рафа повећао се на 45, а најмање половину убијених чине жене, деца и старији људи, саопштило је данас Министарство здравља Газе.

Палестинска агенција Вафа јавила је да је у недељу увече најмање осам ракета погодило шаторе у северозападном делу Рафе, где су смештени расељени Палестинци.

image