Свет

Смешни Холокауст: Како су жене председника Француске и Немачке шокирале јавност у Берлину (ФОТО)

Непримерено понашање Брижит Макрон и Елке Биденбендер није остало непримећено, тако да су бројне осуде стигле и са друштвене мреже Икс
Смешни Холокауст: Како су жене председника Француске и Немачке шокирале јавност у Берлину (ФОТО)Getty © Sean Gallup / Staff

Прва дама француске Брижит Макрон и партнерка немачког председника Елке Биденбендер држале су се за руке, шалиле и безбрижно смејале током церемоније полагања венаца у Меморијалу Холокауста у Берлину, извештава британски "Дејли мејл".

Непримерено понашање Брижит Макрон и Елке Буденбендерж није остало непримећено, тако да су бројне осуде стигле и са друштвене мреже Икс.

"Срамота и бес", написао је један од корисника ове мреже.

Захарова: Смеју се на помен геноцида- уобичајено понашање

Изгледа да је за немачко руководство постало уобичајено да се смеје на помен "геноцида", приметила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментаришући кикотање првих дама током посете Меморијалу Холокауста у Берлину.

"Исто је поступио и немачки канцелар Олаф Шолц када му је постављено питање о истребљивању становника Донбаса од стране кијевског режима", написала је Захарова на Телеграму

Француски председник Емануел Макрон је са немачким председником Франк-Валтером Штајнмајером положио венац на спомен-обележје у знак сећања на страдање шест милиона Јевреја, које су убили нацисти током Другог светског рата.

Макронова посета је прва посета француског председника Немачкој за последње 24 године, после посете Жака Ширака из 2000. године.

До посете долази у тренутку великих тешкоћа за Европу, од сукоба у Украјини све до избора у САД, где многи страхују од победе Доналда Трампа. Након разговора са немачким председником, Макрон је изјавио да у посети види прилику за "јачање француско-немачких односа".

Штајнмајер, који за разлику од Макрона има углавном церемонијалну улогу, рекао је да Немачка и Француска могу да преброде геополитичке тешкоће са којима се суочава Европа, уколико обе земље "раде заједно".

image