Свет

Адвокат: Трамп жртва уцене Сторми Данијелс

Сторми Данијелс је сведочила да је била са Трампом у "сексуалној вези", као и да јој је он тајно исплатио 130.000 долара у замену за њено ћутање током председничке кампање 2016. године
Адвокат: Трамп жртва уцене Сторми Данијелс© Tanjug/Steven Hirsch/New York Post via AP

Бивши председник САД Доналд Трамп био је жртва уцене порно глумице Сторми Данијелс, а тужиоци нису успели да докажу да је Трамп прикрио тајну исплату новца, рекао је на данашњем рочишту његов адвокат Тод Бланш.

Он је тврдио да је Сторми Данијелс претила Трампу да ће изнети у јавност причу о њиховом наводном сусрету, као и да ју је бивши председник исплатио да би заштитио своју породицу, а не председничку кампању 2016, преноси Ројтерс.

Тужиоци са Менхетна наводе да је та сума од 130.000 долара еквивалентна ванпрописном доприносу за кампању, јер је спречила гласаче да сазнају за наводну аферу која би можда утицала на њихов избор кандидата.

Они ће касније данас сумирати сведочења Сторми Данијелс, Трамповог бившег адвоката Мајкла Коена и других сведока и покушати да докажу кривицу републиканског кандидата.

Бланш је поручио поротницима да не могу да се ослоне на сведочења Данијелс и Коена.

Сторми Данијелс је сведочила да је била са Трампом у "сексуалној вези", као и да јој је он тајно исплатио 130.000 долара у замену за њено ћутање током председничке кампање 2016. године.

Бивши адвокат Коен је поротницима рекао да је суму исплатио својим новцем, који му је касније враћен, а забележена је у Трамповој пословној евиденцији као уплата за адвокатске услуге.

Трамп негира да је имао "сексуалну везу" са Сторми Данијелс.

Заседање пороте могло би да започне већ сутра, а Трамп би могао да постане први председник у историји САД који је кривично осуђен.

Доналд Трамп ће остати у трци за председника независно од исхода суђења.

image