Свет

Хаос испред израелске амбасаде у Мексико Ситију: Повређено шест полицајаца (ВИДЕО)

Ситуација је ескалирала када су учесници протеста зграду амбасаде засули каменицама и молотовљевим коктелима
Хаос испред израелске амбасаде у Мексико Ситију: Повређено шест полицајаца (ВИДЕО)© Lexie Harrison-cripps/Keystone Press Agency

На улицама мексичке престонице одржане су демонстрације против израелских удара на Рафу, а пропалестински протест испред израелске амбасаде у Мексико Ситију прерастао је у сукоб демонстраната и полиције.

Ситуација је ескалирала када су учесници протеста зграду амбасаде засули каменицама и молотовљевим коктелима.

Како наводи "Теледиарио", дошло је и до насилних сукоба између демонстраната и полицајаца, који су покушали да их растерају сузавцем, а повређено је најмање шест полицајаца.

На видео-снимцима види се како десетине демонстраната бацају запаљиве предмете, камење и димне бомбе на полицију и узвикују слогане против Израела и рата у Појасу Газе.

Повод за протест били су недавни израелски удари на шаторски камп на југу појаса Газе, у којима је, према подацима палестинске службе цивилне одбране, погинуло најмање 40 људи, а на десетине је повређено. 

Портпарол палестинског председника Набил Абу Рудејна назвао је напад "намерним масакром који превазилази све границе".

Војно тужилаштво израелске војске отворило је истрагу о ваздушном нападу у области Рафа, где се налази шаторски камп за расељена лица.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху назвао је инцидент "трагичним инцидентом".

image