Дан након пресуде: Американци засули Трампа милионима долара, сајт за донације "крешовао"

Износ од 34,8 милиона долара колико су бившем председнику донирали "мали" донатори у 24 часа након изрицања пресуде једнак је половини средстава које је Трамп сакупио за цео претходни месец

Доналд Трамп је добио донације у износу од 34,8 милиона долара од обичних грађана 24 часа након што га је порота на Менхетну осудила да је фалсификовао пословна документа како би прикрио подмићивање порно глумице Сторми Денијелс уочи председничких избора 2016. године, саопштено је из штаба бившег председника САД.

Како се наводи у саопштењу, за овај износ су одговорни "мали донатори", односно обични грађани. Имајући у виду да су према одредбама Изборног одбора САД донације појединаца ограничене на 3,300 долара по изборном циклусу, то значи да је најмање 10,546 грађана САД похрлило да подржи Трампа након пресуде.

Из Трамповог штаба је такође саопштено да је портал "ВинРед", који Републиканска странка користи за прикупљање донација, "крешовао" пошто је био "преплављен подршком". Додаје се да је скоро 30 одсто донатора тада први пут посетило "ВинРед" портал. 

Такође се истиче да је сума у питању једнака половини средстава које је Трамп сакупио за цео претходни месец, када је први пут надмашио укупну количину донација које је сакупила кампања актуелног председника САД и демократе Џозефа Бајдена.