Свет

Трамп: Уложићемо жалбу на пресуду, суђење је било врло неправедно

Бивши председник САД је рекао новинарима у Трамповој кули да је њујоршки суд у "потпуној дослуху" са Белом кућом и господином Бајденом, које је назвао "болесницима" и "фашистима"
Трамп: Уложићемо жалбу на пресуду, суђење је било врло неправедноGetty © Spencer Platt / Staff

Бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће уложити жалбу на пресуду "за много различитих ствари", називајући судију "тиранином".

Трамп је рекао да људи у САД знају да је то превара, да они то схватају и да су заиста паметни, пренео је Ен-Би-Си њуз.

"Жалићемо се на ову превару. Жалићемо се на много различитих ствари", изјавио је он и истакао да им судија није дозволио да имају сведоке, да говоре, да ураде било шта.

"Судија је био тиранин", истакао је Трамп.

Он је окривио председника САД Џозефа Бајдена за осуђујућу пресуду, пренео је британски "Телеграф".

Бивши председник САД је рекао новинарима у Трамповој кули да је њујоршки суд у "потпуној дослуху" са Белом кућом и господином Бајденом, које је назвао "болесницима" и "фашистима".

"Све су ово урадили Бајден и његови људи. Можда превасходно његови људи, не знам да ли Бајден зна довољно о томе. Јер не знам да ли он зна за било шта", истакао је Трамп.

Он је суђење, на којем је у четвртак пред судом у Њујорку проглашен кривим за прикривање новца и фалсификовање пословних докумената, оценио као "врло неправедно".

"Што се тиче самог суђења, било је врло неправедно. Нисмо могли да користимо нашег изабраног експерта ни под којим околностима. Видели сте шта се десило неким сведоцима који су били на нашој страни, буквално их је судија разапео" рекао је Трамп на конференцији за новинаре након изрицања осуђујуће пресуде.

Подсећања ради, Доналда Трампа је порота Окружног суда на Менхетну данас прогласила кривим по 34 тачке оптужнице, а судија Хуан Мерчан је одредио је 11. јул као датум када ће Трампу бити изречена казна.

image