Свет

Зеленски: Да ли Трамп заиста жели да постане "председник- лузер", ако оконча рат у Украјини

Доналд Трамп је више пута изјављивао да ће наводно директним контактом са Путином моћи да прекине рат у Украјини за неколико дана, у случају да буде изабран на место председника САД
Зеленски: Да ли Трамп заиста жели да постане "председник- лузер", ако оконча рат у Украјини© Philip Reynaers / Photonews via Getty Images

Украјински председник Владимир Зеленски изјавио је данас да намера републиканског председничког кандидата и бившег председника САД Доналда Трампа да прекине рат у Украјини помоћу уступака може бити опасна не само за Украјину, већ и за позицију САД у свету, јер, како је навео, руски председник Владимир Путин нема намеру да се заустави ако победи у рату.

"Не разумем, да ли Трамп заиста жели да буде председник-лузер? Хајде да замислимо да је председник Трамп одлучио да оконча рат у Украјини и некако је добио потврду и са руске стране, од Путина, да је то то, да је крај. Украјинци се са тим неће помирити. Трамп онда може да каже: 'То је то, не пружамо вам више никакву подршку, нема никаквог оружја, нити финансија.' А замислимо онда да Путин настави даље. Ко ће онда пред целим светом бити тај нови председник САД? Биће веома слаб председник", изјавио је украјински председник.

Зеленски је рекао у интервјуу за "Гардијан" да је уверен да се Путин неће зауставити у Украјини и да ће ићи даље ако добије рат.

Трамп је више пута изјављивао да ће наводно директним контактом са Путином моћи да прекине рат у Украјини за неколико дана, у случају да буде изабран на место председника САД.

image