Свет

Епилог расправе са Трамповим присталицама: Де Ниро остао без престижне награде

Америчка Национална асоцијација емитера (НАБ) требало је да ода признање Де Ниру на церемонији у Вашингтону следеће недеље, али је организација одлучила да глумцу не уручи награду
Епилог расправе са Трамповим присталицама: Де Ниро остао без престижне награде© TANJUG/AP Photo/Seth Wenig

Глумцу Роберту де Ниру је одузета престижна награда након што се, испред њујоршког суда где се током недеље судило бившем председнику САД Доналду Трампу, вербално сукобио са присталицама републиканског кандидата.

Америчка Национална асоцијација емитера (НАБ) је требало да ода признање Де Ниру на церемонији у Вашингтону следеће недеље, али је одлучила да глумцу не уручи награду за службу држави.

Организација, која себе описује као "двостраначку", саопштила је да страхује да би Де Нирово присуство на догађају "одвратило" пажњу од филантропских активности НАБ-а, преноси британски "Телеграф".

Де Ниро, који је подржао кампању прикупљања средстава за председника Џоа Бајдена, није критиковао фондацију због одлуке и поручио да поштује њен рад.

Прошле недеље Де Ниро је одржао конференцију између зграде суда где се Трампу судило у случају Сторми Данијелс, а бившег председника је назвао "губитником" и упозорио на наводне опасности уколико се опет нађе у Белој кући.

Као одговор, Трамп је назвао Де Нирове филмове неквалитетним, а глумца је окарактерисао као "патетичног лудака".

image