Свет

Срушила се троспратница у Истанбулу: Једна особа погинула, из рушевина извучено седам особа

Зграда је изграђена 1988. године, за сада нема информација о узроцима урушавања
Срушила се троспратница у Истанбулу: Једна особа погинула, из рушевина извучено седам особа© Ibrahim Halil Akturk/Anadolu via Getty Images

Једна особа је погинула а седам људи повређено, од којих две теже, након што се срушила троспратна стамбена зграда у истанбулском округу Кучукчекмеџе. 

На лицу места су ватрогасци, полиција и здравствени радници, а узрок рушења за сада није познат, преноси "Хабер турк".

Шеф Ватрогасне службе је навео да је из рушевина извучено беживотно тело особе, преноси ТРТ Хабер, а министар здравља Фахретин Коча је потврдио да је у урушавању које се јутрос догодило у Истанбулу седам људи повређено, од којих је пет пребачено у болницу, док су две особе изјавиле да им није потребна помоћ.

Седам особа је спасено и извучено испод рушевина, али су две особе теже повређене, рекао је гувернер Истанбула Давут Гул и потврдио да се спасилачка акција наставља.

Како је указао турски министар животне средине и урбанизма Мехмед Озхасеки, један и по спрат зграде је изграђен бесправно.

"Истрагом смо за сада утврдили да је зграда изграђена 1988. године, пре 36 година, да није испоштован архитектонски и инжењерски стандард, да је у изградњи коришћен морски песак, и да је тада нелегално дограђен један и по спрат", написао је турски министар на Иксу.

image