Свет

Сторми Данијелс: Трамп треба одмах у затвор, не знам која је праведна казна за њега

Звезда филмова за одрасле је рекла да је шокирана колико брзо је порота прогласила бившег председника кривим по свих 34 тачке оптужнице
Сторми Данијелс: Трамп треба одмах у затвор, не знам која је праведна казна за њега© Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Звезда филмова за одрасле Сторми Данијелс затражила је да бивши председник САД Доналд Трамп, након што је проглашен кривим за фалсификовање пословних докумената како би прикрио исплате извршене њој уочи избора 2016. године, одмах оде у затвор.

Говорећи за британски "Мирор", први пут откако је Трамп проглашен кривим, Сторми је рекла да сматра да би он требало да буде осуђен на затвор и друштвено користан рад или да буде, како је навела, "волонтерска врећа за ударање у сигурној кући за жене".

Данијелс, која је откако је сведочила на суђењу Трампу одбијала да говори за медије, рекла је да никада неће избећи претње смрћу Трампових присталица.

"Увек се осећате као да сте лош момак, чак и када то нисте. Бити на суду је било тако застрашујуће док поротници гледају у вас, али драго ми је што су се на суду појавиле ствари које је требало чути и доказати. Као што сам рекла, све време сам говорила истину. За мене није готово. За мене то никада неће бити готово. Трамп је можда крив, али ја и даље морам да живим са прошлошћу", навела је Сторми Данијелс.

Она је рекла да је "шокирана" колико брзо је порота прогласила бившег председника кривим по свих 34 тачке оптужнице, додавши да је то показало да су веровали њеном сведочењу.

На питање какву казну Трамп треба да добије, Данијелс је била несигурна.

"Морате пронаћи казну која не само да одговара почињеном кривичном делу, већ је фер и праведна и која утиче на ту конкретну особу. Ко зна каква би казна то била у Трамповом случају", рекла је Данијелс.

Порота Окружног суда на Менхетну прогласила је 31. маја Трампа кривим за фалсификовање пословних докумената како би прикрио исплате Сторми Данијелс уочи избора 2016. године.

Судија Хуан Мерчан заказао је рочиште за изрицање казне за 11. јул.

image