Свет

Трамп: Спреман сам да идем у затвор

Ако би га правосудни органи осудили на кућни притвор, била би то, како он оцењује, "тачка кључања" за америчку јавност, оцењује бивши амерички председник
Трамп: Спреман сам да идем у затвор© Michael M. Santiago/Pool Photo via AP, File

Бивши председник САД Доналд Трамп који је уједно и кандидат за нови мандат, признао је у интервјуу за "Фокс њуз" да је спреман на затворску казну ако такву одлуку донесе судија у процесу који се против њега води у Њујорку.

"Слажем се са тим", рекао је Трамп на питање шта би било, ако би био осуђен на затворску казну или кућни притвор.

Ако би га правосудни органи осудили на кућни притвор,  била би то, како он оцењује, "тачка кључања" за америчку јавност која, како сматра, " то не би толерисала".

"Нисам сигуран да би јавност толерисала. Сматрам да би тако нешто било превише за јавност да прогута. У неком тренутку, дошло би до тачке кључања", рекао је Трамп у интервјуу за "Фокс њуз".

Порота Окружног суда на Менхетну прогласила је 31. маја Трампа кривим за фалсификовање пословних докумената како би прикрио исплате порно глумици Сторми Данијелс која тврди да је била у вези са њим – а то се наводно дешавало уочи избора 2016. године.

Судија Хуан Мерчан заказао је рочиште за изрицање казне за 11. јул.

Трамп је, такође, рекао да је суђење пало тешко његовој породици, посебно је било "изузетно лоше" за његову супругу Меланију.

"Имам дивну жену која мора да слуша те ствари све време. Стављају сва та опака имена појединих људи, а ја чак нисам у могућности да се браним због забране изражавања. На многе начине, то је теже за моју породицу него за мене", навео је.

image