Свет

У солидарности са Палестином: Малдиви забранили улазак израелским држављанима

Одлука о забрани дошла је након што је председник те јужноазијске земље запослио специјалног изасланика који треба да саслуша палестинске захтеве од Малдива, по питању рата у Гази
У солидарности са Палестином: Малдиви забранили улазак израелским држављанима© Marco Prosch/Getty Images

Малдиви су данас саопштили да су забранили улазак израелским држављанима у ту јужноазијску државу, пренео је индијски медиј ВИОН.

Министар за унутрашњу безбедност и технологију Малдива Али Ихусан рекао је да је председник Мохамед Муизу, на састанку владе, донео одлуку да се лицима са израелским пасошем забрани да уђу у ту земљу.

Овај потез је дошао након што је Муизу запослио специјалног изасланика који треба да саслуша палестинске захтеве од Малдива, по питању рата у Гази.

Председник је такође одлучио да именује специјалног изасланика за процену палестинских потреба и организује кампању прикупљања средстава за помоћ избеглицама преко Уједињених нација за палестинске избеглице на Блиском истоку.

Осим тога, Муизу је позвао на демонстрације широм земље под слоганом "Малдиви у солидарности са Палестином", како би показали своју подршку.

Министарство спољних послова Израела препоручило је израелским држављанима да не путују на Малдиве након што је влада те земље забранила улазак за особе са израелским пасошима.

Израелско министарство је навело да препорука укључује и Израелце са двојним држављанством, пренео је Ројтерс.

Министарство истиче да је за израелске грађане који су већ на Малдивима најбоље да размисле о томе да напусте ту земљу, због тога што, како се наводи, уколико се нађу у невољи, Израел ће тешко моћи да им у том случају пружи помоћ.

image