Свет

Трамп: Ако победим на изборима, документа о 11. септембру и убиству Кенедија неће више бити тајна

Бивши председник је поручио да ће, уколико у новембру победи на председничким изборима, "вратити поверење у америчке институције"
Трамп: Ако победим на изборима, документа о 11. септембру и убиству Кенедија неће више бити тајна© Танјуг/АP Photo/Julia Nikhinson, File

"Моја освета ће бити успех", рекао је за "Фокс њуз" бивши председник САД Доналд Трамп, који је недавно осуђен у Њујорку за фалсификовање пословних докумената, објашњавајући да ће се обрачунати са својим противницима враћањем на стари посао.

"То су лоши људи. Ови људи су болесни и раде ствари које су тако деструктивне... да нисам ја, они би јурили неког другог", поручио је Трамп. 

Републикански лидер је навео да ће, уколико победи на изборима, скинути ознаку тајности са неколико кључних докумената о темама које су биле предмет завере и нагађања, попут 11. септембра, бившег председника Џона Ф. Кенедија и Џефрија Епстина "како би повратио изгубљено поверење у америчке институције".

Подсетимо, порота Окружног суда на Менхетну прогласила је 31. маја Трампа кривим за фалсификовање пословних докумената како би прикрио исплате порно глумици Сторми Данијелс која тврди да је била у вези са њим – а то се наводно дешавало уочи избора 2016. године.

"Жалићемо се на ову превару. Жалићемо се на много различитих ствари", изјавио је Трамп након пресуде и истакао да им судија није дозволио да имају сведоке, да говоре, да ураде било шта.

Бивши председник САД је рекао новинарима у Трамповој кули да је њујоршки суд у "потпуној дослуху" са Белом кућом и Бајденом, назвавши их "болесницима" и "фашистима".

image