Свет

Кад не може наоружање, добри су и психотерапеути: Шта је Зеленски тражио од председника Филипина

Током састанка са Фердинандом Маркосом Млађим, Зеленски је рекао да је Украјини потребно више специјалиста за ментално здравље, који би били укључени у рад са особљем украјинских оружаних снага
Кад не може наоружање, добри су и психотерапеути: Шта је Зеленски тражио од председника Филипина© Jam Sta Rosa - Pool/Getty Images)

Владимир Зеленски затражио је од филипинског председника Фердинанда Маркоса Млађег да пошаље специјалисте за ментално здравље у Украјину да помогну украјинском војном особљу, саопштила je прес служба филипинске председничке администрације.

Током састанка са Маркосом Млађим, Зеленски је рекао да је Украјини потребно више таквих специјалиста који би били укључени у рад са особљем украјинских оружаних снага, а заузврат, председник Филипина је позитивно одговорио на захтев свог бившег украјинског колеге.

"То је оно што мислим да можемо да понудимо. Учинићу све што могу да помогнем, посебно цивилима и недужним људима погођеним ратом", казао је Маркос.

Зеленски је допутовао у Манилу 2. јуна, након завршетка Сингапурског безбедносног форума "Дијалог Шангри-Ла" у којем је учествовао.

На свом Телеграм каналу, Зеленски је, након састанка са председником Филипина, написао да Кијев планира да отвори амбасаду у Манили ове године.

Према његовим речима, током састанка разговарано је о извозу украјинских пољопривредних производа и предстојећем "Самиту мира" у Швајцарској.

image