Нови гаф Џозефа Бајдена: Помешао Путина са Си Ђинпингом, немачког канцелара назвао Шулц

Амерички председник направио је неколико "омашки" у интервјуу за "Тајм"

Амерички председник Џозеф Бајден направио је бројне "омашке" у интервјуу за "Тајм", па је тако поново помешао имена колега лидера, а у овом случају то су били руски председник Владимир Путин и кинески лидер Си Ђинпинг.

"Јасно сам ставио до знања (руском председнику) Путину од самог почетка да не учествујем... На пример, (бивши председник САД) Трамп је желео тарифе од 10 одсто на све", одговорио је Бајден на питање у вези са најављеним повећањем царина на неку робу из Кине.

Новинари су схватили да је Бајден мислио на лидера Кине, а не Русије.

Када су га питали о годинама, Бајден је рекао да је учинио много за земљу, али поново је омашио, те је рекао да се "сећа када је ишао на Тајван, односно, у Јужну Кореју".

Након тога, Бајден се присетио свог првог самита Г7 као председника САД, који је одржан у лето 2021. године у Великој Британији.

Према његовим речима, "Шулц" (немачки канцелар Олаф Шолц) је на скупу скептично реаговао на изјаву да се "Америка вратила", а затим је почео да говори о томе како ће свет реаговати на објављивање у енглеској штампи о јуришању на британски парламент, позивајући се на оно што се догодило у Капитолу САД 6. јануара те године.