Свет

Пуцњава у близини америчке амбасаде у Либану: Један од нападача рањен и приведен

Нико унутар дипломатског представништва није повређен, а истрага је у току, саопштила је америчка амбасада на свом налогу на друштвеној мрежи Икс
Пуцњава у близини америчке амбасаде у Либану: Један од нападача рањен и приведенGetty © Houssam Shbaro/Anadolu Agency

У близини амбасаде САД у главном граду Либана - Бејруту, чула се пуцњава из малокалибарског наоружања, преносе РИА Новости.

Нико унутар дипломатског представништва није повређен, а истрага је у току, саопштила је америчка амбасада на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.

Према извештајима либанске војске, Сиријац који је отворио ватру на америчку амбасаду је рањен и приведен.

"Особа са сиријским држављанством отворила је ватру на америчку амбасаду у Либану, у области Аукар. Војно особље у тој области одговорило је на ватру, услед чега је нападач рањен. Он је приведен и послат у болницу на лечење. У току је рад на утврђивању околности инцидента", наводи се у извештају либанске војске.

Са друге стране, према писању либанског портала ЛБЦ један члан обезбеђења америчке амбасаде је рањен, а у нападу је учествовало три нападача од којих један ликвидиран, други рањен, а за трећим се трага.

Локални медији претходно су известили да се у околини америчког представништва у Аукару десила пуцњава која је трајала готово пола сата.

image