Свет

Исламистички побуњеници ликвидирали 16 људи на истоку Конга

Исламистичка група АДФ, која сарађује са Исламском државом, почела је као побуњеничка организација у Уганди, али су њени припадници готово три деценије били активни и у неприступачним подручјима источног Конга
Исламистички побуњеници ликвидирали 16 људи на истоку Конга© AP Photo/Moses Sawasawa, File

Најмање 16 људи убили су припадници исламистичке побуњеничке групе Савезне демократске снаге (АДФ) која је активна у провинцији Северни Киву на истоку Демократске Републике Конго, изјавио је званичник локалне администрације.

Исламистичка група АДФ, која сарађује са Исламском државом, почела је као побуњеничка организација у Уганди, али су њени припадници готово три деценије били активни и у неприступачним подручјима источног Конга, преноси Ројтерс.

"Верујемо да су припадници АДФ извршили овај напад. Искористили су одлазак војске са подручја у Северном Кивуу да упадну и убијају становништво", рекао је за британску агенцију локални званичник Фабијен Какуле Вириро.

Жртве су масакриране мачетама док су биле у својим домовима или на пољима, а неки су ликвидирани док су покушавали да побегну, рекао је локални званичник.

image