Свет

Израелске снаге бомбардовале јужни и централни део Газе

У израелским нападима погинуло је најмање 23 људи, тврде локалне палестинске власти
Израелске снаге бомбардовале јужни и централни део Газе© Tanjug/AP Photo/Abdel Kareem Hana

Док преговори о примирју тапкају у месту, израелске снаге су поново спровеле ударе на јужне и централне делове Појаса Газе, у којим је погинуло најмање 23 Палестинаца, тврде локални званичници.

Катарски и египатски званичници су, у сарадњи са САД, покушали да зауставе борбе, обезбеде пуштање талаца и омогуће испоруку хуманитарне помоћи у енклаву. Међутим, у преговорима Израела и Хамаса и даље нема напретка, преноси Ројтерс.

Становници Газе тврде да израелски тенкови настављају да напредују у граду Рафи, на самом југу територије, као и да је у борбама гађана и граница са Египтом.

Палестински медицинари тврде да су два Палестинца убијена у западној Рафи, као и да је у нападима преко ноћу погинуло најмање 15 људи.

Верује се да су израелске снаге заузеле простор дуж саме границе Газе и Египта, као и да одатле спроводе повремене упаде у сам град Рафу.

Израелске снаге су у свом последњем саопштењу објавиле да су елиминисале "десетине" милитаната, као и да су лоцирали њихове тунеле и уништили инфраструктуру.

image