Свет

Градоначелник Тбилисија: Нико се не плаши америчких санкција

Чланови владајуће грузијске партије "Грузијски сан" изјавили су да нису добили обавештење о америчким санкцијама
Градоначелник Тбилисија: Нико се не плаши америчких санкција© Daniel Berehulak/Getty Images

Чланови владајуће грузијске партије Грузијски сан саопштили су да нису добили појединачна обавештења о америчким санкцијама због усвајања закона о страним агентима.

"Имамо право да коначно сазнамо да ли смо први законодавци у свету који су кажњени због доношења закона", навео је лидер парламентарне већине Мамука Мдинарадзе.

Генерални секретар владајуће партије Грузијски сан и градоначелник Тбилисија Каха Каладзе рекао је новинарима да "није примио никакво обавештење".

Он је додао да су санкције, које су увеле Сједињене Америчке Државе, неозбиљне.

"Мислим да те санкције нису озбиљне. Можда за неке људе забрана путовања представља проблем, али за мене то није од велике важности када је у питању домовина", истакао је Каладзе и додао да се нико не плаши америчких санкција.

Подсетимо, раније је саопштено да је Бела кућа увела визне санкције против десетина грузијских држављана.

Портпарол америчкој Стејт департмента Метју Милер изјавио је да Сједињене Америчке Државе неће оклевати да уведу санкције Грузији због Закона о транспарентности страног утицаја који је ступио на снагу након што га је потписао председник парламента Шалва Папуашвили.

Милер је на конференцији за новинаре рекао да су САД "веома забринуте због закона који помера Грузију са њене демократске путање и који би могао да стигматизује цивилна друштва и угуши слободу окупљања и говора".

image