Свет

Хамас: Не предајемо се, наставићемо да бранимо права Палестинаца од Израела

Израел наставља да масакрира палестинску децу и жене у избегличком кампу Нусеират у централном Појасу Газе, рекао је шеф политичког бироа Хамаса Исмаил Ханије
Хамас: Не предајемо се, наставићемо да бранимо права Палестинаца од Израела© Tanjug/AP Photo/Jehad Alshrafi

Шеф политичког бироа Хамаса Исмаил Ханије данас је саопштио да ће та милитантна група наставити да брани права Палестинаца против Израела, након напада на избеглички камп Нусеират у централном Појасу Газе, јавља агенција Анадолија.

Ханије наводи да Израел "наставља да масакрира палестинску децу и жене у избегличком кампу Нусеират у централном Појасу Газе".

Рекао је да је Израел одбио да заустави свој "рат уништавања" против палестинског народа упркос томе што су УН ставиле у петак Израел на црну листу земаља које повређују децу у зони сукоба.

"Наш народ се неће предати, отпор ће наставити да брани наша права од овог непријатеља убице", истакао је Ханије.

Нагласио је да ако Израел "верује да може да наметне своје изборе Палестинцима, мора да схвати да је то заблуда", као и да ће Хамас одбити сваки споразум којим се не гарантује сигурност Палестинаца.

Ханије тврди да је Израел претрпео војни неуспех у Гази и да је сада на "најнижем нивоу" политички и морално, и нагласио хитну потребу за деловањем међународне заједнице.

Раније данас, у израелском бомбардовању кампа Нусеират убијено је 210 особа, а повређено је око 400 људи, према подацима палестинских власти у енклави.

image