Свет

Лајчак: Разговарао сам са О'Брајаном о развоју ситуације на Западном Балкану

Лајчак, који је прошле недеље боравио у Стразбуру, рекао је да је током боравка у Француској информисао чланице Савета Европе и државе чланице ЕУ о "динамици дијалога о нормализацији односа" између Београда и Приштине
Лајчак: Разговарао сам са О'Брајаном о развоју ситуације на Западном Балкану© Tanjug/FOTO STA/KATJA KODBA

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је синоћ да је разговарао са помоћником секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмсом О'Брајаном о развоју ситуације на Западном Балкану.

"Увек је задовољство угостити господина О'Брајана у Бриселу. Разговарали смо о развоју ситуације на Западном Балкану и о нашим очекивањима у предстојећем периоду", навео је Лајчак на мрежи Икс.

Лајчак, који је прошле недеље боравио у Стразбуру, рекао је да је током боравка у Француској информисао чланице Савета Европе и државе чланице ЕУ о "динамици дијалога о нормализацији односа" између Београда и Приштине.

Лајчак је, сумирајући догађаје из претходне недеље, навео да је у Стразбур отпутовао из Фиренце, на позив чланова Савета Европе.

"У овом прелепом граду на француско-немачкој граници, имао сам привилегију да информишем чланице Савета Европе и земље чланице ЕУ о тренутном стању и динамици дијалога о нормализацији односа између Косова и Србије", навео је Лајчак.

image