Свет

"Велс Фарго" отпустио раднике који су симулирали да раде

Сада бивши запослени покушали су да "створе утисак активног рада", наводи амерички регулатор банкарске индустрије
"Велс Фарго" отпустио раднике који су симулирали да радеGetty © Smith Collection/Gado / Contributor

Банка "Велс Фарго" отпустила је неколико запослених јер су наводно симулирали да раде. Откази су, пише "Фајненшел тајмс", најновији пример обрачуна компанија са особљем које не поштује правила у ери хибридног рада (делом код куће, делом у канцеларији).

Банка је саопштила да су радници отпуштени прошлог месеца након што је утврђено да су покушали да "створе утисак активног рада" кроз "симулацију активности тастатуре", наводи се у поднесцима "Финре", једног од водећих америчких регулатора индустрије хартија од вредности.

Чини се да су сви запослени радили у одељењу за инвестиције и управљање богатством банке.

У саопштењу, "Велс Фарго" је навео да "не толерише неетичко понашање" својих запослених.

У регулаторним поднесцима није наведено које су технике користили запослени, нити да ли су симулирали са канцеларијских или кућних рачунара.

Отпуштања у "Велс Фаргу" уследила су само неколико недеља након што је "Финра" поново увела правила на радном месту која је суспендовала током пандемије, захтевајући помнији надзор рада и менаџера и запослених.

Многе компаније упозориле су да ће то подразумевати инспекције домова запослених јер многи од пандемије раде "хибридно" - делом код куће делом у канцеларији.

"Велс Фарго" је била једна од банака која је прихватила хибридни рад за већину запослених, захтевајући од њих да буду у канцеларији само три дана у недељи.

image