Свет

Такер Карлсон о Бајдену: Ближи му се крај, користе га као оруђе

"Никоме заиста није стало до Бајдена. Вероватно је и мени важнији него његовој сопственој партији", каже амерички новинар
Такер Карлсон о Бајдену: Ближи му се крај, користе га као оруђе© Jason Koerner/Getty Images

Амерички новинар Такер Карлсон у својој емисији "Питајте Такера" прокоментарисао је здравствено стање председника Џозефа Бајдена.

Један од његових гледалаца га је питао "колико ће Бајден издржати и да ли ће умрети као председник", на шта је Карлсон одговорио да верује да је "прави противник у овом случају коначна природа људског живота".

"Бајден се ближи крају, умире у реалном времену пред нама. Дакле, питање је заправо колико дуго могу да одржавају шараду и подупиру његово тело. И не могу да замислим да ће то трајати много после следећих избора, без обзира да ли ће победити или не", казао је Карлсон.

Осим тога, Карлсон је додао да Бајден није битан за Демократску странку, која га користи само као "оруђе".

"Никоме заиста није стало до Бајдена. Вероватно је и мени важнији него његовој сопственој партији", указао је.

Наиме, амерички председник се чудно понашао током самита Г7 одржаног ове недеље у Италији, што је изазвало забринутост међу његовим сапутницима.

Дипломатски извор је за "Њујорк пост" рекао да 81-годишњи председник није био концентрисан током дебата, а првог дана састанка његове јавне грешке су многе осрамотиле.

"То је најгоре стање у којем је Бајден икада био", оценио је извор. 

image