Свет

Швајцарска: Нови самит о Украјини могућ пре избора у САД; Канада: Организујемо скуп о жртвама рата

Канада планира да у наредном периоду организује међународни скуп министара спољних послова посвећен жртвама рата у Украјини, најавио је данас канадски премијер Џастин Трудо
Швајцарска: Нови самит о Украјини могућ пре избора у САД; Канада: Организујемо скуп о жртвама рата© AP Photo/Laurent Cipriani

Mинистар спољних послова Швајцарске Ињацио Касис изјавио је да је могуће одржавање још једног мировног самита о Украјини пре председничких избора у САД, који су заказани за новембар.

Након дводневног самита у централној Швајцарској, остало је нејасно где би могла да се одржи следећа мировна конференција о Украјини.

Канада планира да у наредном периоду организује међународни скуп министара спољних послова посвећен жртвама рата у Украјини, најавио је данас канадски премијер Џастин Трудо.

Канадски премијер је ову иницијативу најавио током разговора са Владимиром Зеленским и другим лидерима који су учествовали на глобалној Мировној конференцији о Украјини која је одржана у Швајцарској, преноси Ројтерс.

Завршну декларацију Мировне конференције о Украјини потписало је 80 земаља укуључујући и Србију, али не и земље БРИКС-а, као ни Мексико, Индонезија и Тајланд, пренели су раније швајцарски медији.

image