Свет

Укратко 16. јун: У Швајцарској без потписа држава БРИКС-а, Србија дала "зелено светло" Рио Тинту?

Руска војна група "Исток" заузела је насељено место Загорноје у Запорошкој области и заузела повољније положаје на фронту
Укратко 16. јун: У Швајцарској без потписа држава БРИКС-а, Србија дала "зелено светло" Рио Тинту?© Urs Flueeler/Keystone via AP
  • У Саудијској Арабији је током хаџа у Меки и Медини 14 Јорданаца изгубило живот, од којих шесторо услед врућине, а 17 се води као нестало, саопштило је данас јорданско Министарство спољних послова.
  • Слушајте председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, Европљани се морају искључити из лошег утицаја америчке империје у паду, или ће платити крајњу цену, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.
  • Председник Русије Владимир Путин честитао је руским муслиманима Курбан-бајрам, истичући допринос муслиманских организација јединству народа, развоју међунационалног и међуверског дијалога, наводи се у честитки објављеној на сајту Кремља.
  • Трећи основни суд у Београду одредио је притвор жени (32) осумњиченој да је у новобеоградској основној школи "Јован Дучић" претила наставници свог сина, вређала је и ударала. 
image