Свет

"Замрзнути" Бајден: Наставља се ментални суноврат америчког председника (ВИДЕО)

Тек неколико дана након "италијанског лутања", где му је помогла Ђорђа Мелони, Бајдена је сада за руку повео Барак Обама
"Замрзнути" Бајден: Наставља се ментални суноврат америчког председника (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Да ли је ментално стање председника Сједињених Држава све горе или је пак постало евидентније будући да се све чешће појављује у јавности посебно у вези с предизборном кампањом, тек на великој донаторској вечери у Лос Анђелесу, због које је пропустио "мировну конференцију" у Швајцарској, деловало је као да се "замрзнуо" на бини.

Наиме, након разговора с водитељем Џимијем Кимелом и некадашњим шефом Беле куће Бараком Обамом, пошто је поздравио окупљене и аплаудирао им, Бајден је остао у месту гледајући у даљину, па га је Обама ухватио за руку не би ли заједно отишли с бине.

Све се дешава тек који дан након "инцидента" у Италији на Самиту Г7 где је "одлутао" од групе државника који су аплаудирали падобранцу што се приземљио поред њих. Тада му је притекла у помоћ премијерка Италије Ђорђа Мелони и "вратила" га окупљеним лидерима.

Иначе, Бајденово холивудско донаторско вече, на коме су присуствовале и многе филмске звезде попут Џорџа Клунија и Џулије Робертс, донела је његовој кампањи више од 30 милиона долара.

Раскошну вечеру су "покварили" бројни антиизраелски опредељени демонстранти који су узвикивали: "Бајдене, ти си лажов, захтевамо прекид ватре", и покушавали да блокирају улаз на гала догађај за који су улазнице износиле од 250 до 500.000 долара, преноси "Њујорк пост".

У најскупљој изборној трци у историји Америке за новог-старог председника Сједињених Држава надмећу се и кампање оба кандидата, тако да Бајден новоприкупљеним средствима покушава да се приближи Доналду Трампу који је у априлу прикупио више од 50 милиона долара на догађају на Флориди.

image