Неће их коцка: Конзервативци се кладили на датум избора, па завршили под истрагом

Комисија за коцкање истражује четири политичара јер су злоупотребили положај како би се кладили

Четири британска конзервативца налазе се под истрагом Комисије за коцкање јер су се кладили на време одржавања општих избора и пре него што их је премијер Риши Сунак најавио за 4. јул.

Ник Мејсон, главни службеник за податке Торијеваца, последњи је оптужени и узео је одсуство док се истражује његова могућа злоупотреба привилегованих информација како би се кладио на време гласања, тврде за ФТ упућени извори.

Три члана партије су већ под истрагом: Крег Вилијамс, Сунаков најближи парламентарни помоћник; Лаура Саундерс, партијска службеница; и њен супруг, директор кампање Торијеваца Тони Ли. Због истих оптужби ухапшен је прошле недеље и неименовани полицајац, члан Сунаковог обезбеђења.

Лист наводи да је скандал са опкладама задао тежак ударац Конзервативној странци, као и да се Сунак суочава са оштрим критикама и све гласнијим позицима да суспендује партијске личности које испитује Комисија за коцкање.

Сунак је, наводно, бесан због читаве ситуације.

"То је заиста озбиљна ствар. Тачно је да их релевантни органи за спровођење закона прописно истражују, укључујући и кривичну истрагу полиције", рекао је он прошле недеље.