Свет

Аташе амбасаде САД пронађен мртав у хотелу у Кијеву

На телу нису пронађени трагови насиља, преноси украјински медији "Страна", не наводећи име америчког дипломате
Аташе амбасаде САД пронађен мртав у хотелу у КијевуGetty © Jaap Arriens/NurPhoto

Аташе америчке амбасаде у Кијеву пронађен је мртав у хотелу Хилтон, преноси украјински медиј "Страна", позивајући се на изворе из правосудних органа.  

"Јуче, око 11 часова, у хотелској соби пронађено је тело аташеа амбасаде САД. На телу нису пронађени трагови насиља", рекао је извор.

Име аташеа није наведено, али је указано да је амерички дипломата у Украјину стигао 15. јуна.

Украјински портал "Њу војс" је пак објавио да на телу покојника није било знакова телесних повреда и да су врата хотелске собе била закључана изнутра.

"Обдукција није обављена, а тело је преузела америчка амбасада", навео је портал, док је према медицинским подацима које је објавила амбасада САД, мушкарац имао висок ниво холестерола у крви.

Амерички Стејт департмент тренутно саветује америчким грађанима да не путују у Украјину "активног оружаног сукоба" који је у току.

"Они који одлуче да остану у Украјини треба да буду опрезни због потенцијалних војних напада, криминала, грађанских немира, као и да проверавају најновија безбедносна упозорења овог одељења", наведено је у последњем савету за путовања Стејт департмента, ажурираном 22. маја 2023. године.

image