Свет

Фараж Зеленском: Тражи мировни споразум са Русијом да не би остао без младих

Ако боцкате руског медведа штапом, зна се шта ће се догодити, рекао је лидер Реформске партије
Фараж Зеленском: Тражи мировни споразум са Русијом да не би остао без младихGetty © Handout / Handout

Британски политичар Најџел Фараж је позвао Владимира Зеленског да тражи мировни споразум са Русијом, "иначе неће остати младића у Украјини".

Лидер Реформске партије оценио је да је време да Зеленски поново размисли о свом циљу да врати сву изгубљену територију, јер ће таква мисија бити "невероватно тешка".

На питање новинара "Тајмса" и "Дејли мејла", да ли ће Реформска партија наставити да подржава Украјину, као што су то учинили бивши премијери Риши Сунак и Борис Џонсон, Фараж је рекао да "рат није кажњавање или слање хиљада младића у тенкове да их дигну у ваздух, зато што једна особа заузима гледиште са којим се не слажете".

"Заправо сам срео Путина и разговарао са њим 10 минута и деловао је веома добро. Није он аустријски господин са брковима који се вратио из мртвих", додао је.

Иако је оптуживао Запад да је испровоцирао реакцију Русије у Украјини ширењем НАТО-а на исток, Фараж - чија странка излази на изборе у Британији - је поручио да не подржава Путина и да је оно што је урадио у Украјини "за осуду".

Он је критиковао британске медије који су га напали што је "устао пре више од 10 година и рекао да осећа да би ширење НАТО-а и ЕУ на исток било нешто што би опасан диктатор искористио као разлог за рат".

"У Украјини, рекао сам, немојте боцкати руског медведа штапом, јер ако то урадите, добићете веома предвидљив резултат", подсетио је Фараж.

image