Свет

Бивши аналитичар ЦИА: Шта би САД радиле да мексички нарко-картел нападне Мајами руским оружјем

Американци би се у тој ситуацији питали "зашто, ког ђавола, Русија снабдева оружјем мексичке криминалце?", додаје Лари Џонсон
Бивши аналитичар ЦИА: Шта би САД радиле да мексички нарко-картел нападне Мајами руским оружјем© Photo by Arturo Jimenez/Anadolu via Getty Images

Након терористичког напада Оружаних снага Украјине у Севастопољу, Американци би требало да размишљају о хипотетичком нападу мексичког нарко-картела на Мајами руским оружјем, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу с новинарком Рејчел Блевинс на "Јутјубу". 

"Замислите како би Американци реаговали да се сунчају на плажи у Мајамију и да им руска касетна бомба коју је испалио мексички нарко-картел експлодира изнад њихових глава. Па, знате, ми бисмо кривили Русе", рекао је он, преносе "РИА Новости".

Како је додао, Американци би се у тој ситуацији питали "зашто, ког ђавола, Русија снабдева оружјем мексичке криминалце?"

Џонсон је закључио да би тада амерички народ узео оружје у руке и захтевао "акцију" од владе.

Истовремено, додаје, грађани САД су изненађени када други раде то исто.

Како подсећају "РИА Новости", Украјинске оружане снаге су 23. јуна извршиле намеран терористички напад на Севастопољ са пет америчких оперативно-тактичких ракета АТАЦМС опремљених касетним бојевим главама.

У нападима су повређене 153 особе, међу којима 27 деце. Четворо је умрло, од којих су двоје била деца.

image