Свет

Орбан: Европа је у кризи - све више улази у рат, у којем не може ништа да добије

Бриселске бирократе гледају на сукоб Украјине и Русије као на свој рат, каже мађарски премијер
Орбан: Европа је у кризи - све више улази у рат, у којем не може ништа да добијеwww.globallookpress.com © Lev Radin

Европа се све више увлачи у војни сукоб у Украјини, у којем не може ништа да добије, али зато може лако све да изгуби, написао је мађарски премијер Виктор Орбан у тексту за лист "Мађар немзет".

"Бриселска бирократија, која живи у балону, донела је неколико погрешних политичких одлука протеклих година. Европа се све више увлачи у рат у коме континент нема шта да добије, али зато лако може све да изгуби. Међутим, свакодневно искуство показује да, када је у питању рат, за њих не постоји ништа што је превише вредно", написао је Орбан.

Према његовим речима, "бриселске бирократе желе овај рат, сматрају га за свој и желе да победе Русију", због чега новац европских пореских обвезника "стално шаљу Украјини, европске компаније трпе санкције, инфлација је порасла, а милиони европских грађана су се нашли у тешком положају".

Европа је у кризи, истакао је Орбан, а то је тако, јер, како каже, слаби хришћанска цивилизација, док у исто време опада економска вредност и конкурентност континента. Европа, такође, губи способност да се избори за своје интересе на међународној сцени и када је реч о политици, закључио је мађарски премијер. 

image