Свет

Трамп: Покварени Џо се неће повући из трке, замене му нису ни принети

"Камалу нико не жели сем мене. То би ми сасвим одговарало", каже све сигурнији у тријумф бивши председник САД
Трамп: Покварени Џо се неће повући из трке, замене му нису ни принети© Tanjug/AP Photo/Steve Helber

Кандидат за председника САД и некадашњи шеф Беле куће Доналд Трамп сумња да ће његов противкандидат и актуелни лидер Сједињених Држава Џозеф Бајден повући свој кандидатуру упркос дебаклу на првој дебати, посебно ако се има у виду да је он ипак најјачи кандидат Демократске партије.

"Многи људи говоре после дебате да Џо Бајден напушта трку. Али не верујем у то, јер анкете показују да је он испред осталих демократа", рекао је Трамп на предизборном скупу у Вирџинији, преноси "Фокс њуз".

Прама његовим речима, у истраживањима јавног мњења као потенцијална Бајденова замена помиње се гувернер Калифорније Гавин Њусом, који је, по Трамповој оцени, један од најгорих гувернера који не може да се носи ни с проблемима у државу коју води а камоли сa целом Америком.

"Људи због њега напуштају једно од најлепших места на планети. Ужасно ради свој посао док истовремено говори да је у Калифорнији све сјајно. Било би (ми) лако уколико би њега изабрали. Разматра се и низ других кандидата. На пример, Камала (Харис). Могуће је да је Бајденова најбоља одлука што је њу изабрао за потпредседницу. Њу пак нико не жели сем мене. То би ми сасвим одговарало", додао је Трамп.

Такмац за нови мандат у Белој кући поменуо је и Мишел Обаму, али и истакао да баш нико од демократа није ни близу Бајденовој популарности.

"Тешко је у то поверовати, али преварант Џо их све надмашује. Зато не знам шта ће се даље дешавати, немам појма. Једино знам да ћемо Америку опет учинити великом", закључио је Трамп пред хиљадама својих подржавалаца на скупу у Вирџинији.

image