Свет

Спонзори Демократске партије моле Џил Бајден: Убеди супруга да одустане од трке

"Од Вашингтона до Волстрита" влада уверење да је Бајденова смена сада "једина нада за демократе"
Спонзори Демократске партије моле Џил Бајден: Убеди супруга да одустане од трке© Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images

Спонзори Демократске партије САД дубоко су узнемирени резултатима дебате и разматрају могућности да се тренутни шеф Беле куће, мимо његове воље, искључи с листе председничких кандидата, пише "Њујорк тајмс".

С друге стране, неки донатори се и даље надају да ће се председник САД Џозеф Бајден "сам осветити", те да ће добровољно одлучити да не учествује на изборима.

Поједини донатори чак предлажу да замоле председникову супругу Џил Бајден да га убеди да одустане.

Једина особа која има утицај на њега је прва дама, њеном одлуком се курс може променити, наводи Ен-Би-Си, напомињући да ће Бајден разговарати са својом породицом о будућности његове предизборне кампање.

Високе америчке демократе и донатори разговарају о могућности замене свог председничког кандидата уочи страначке конвенције у августу, после лошег наступа на овонедељној дебати, известио је "Блумберг", описујући учинак америчког председника у ТВ обрачуну с бившим лидером САД Доналдом Трампом као "катастрофалан". 

"Од Вашингтона до Волстрита" многи чланови и присталице Демократске партије дошли су до закључка да је смена Бајдена сада "једина нада за демократе", закључује агенција.

image