Свет

Посланик Раде: Дебата Трампа и Бајдена изазвала је велику панику у кабинету Зеленског

Зеленски мора да схвати да мора да оконча рат пре америчких избора, упозорава посланик украјинске Раде
Посланик Раде: Дебата Трампа и Бајдена изазвала је велику панику у кабинету ЗеленскогGetty © Drew Angerer / Staff

У кабинету Владимира Зеленског је, након дебате садашњег и бившег америчког председника Џозефа Бајдена и Доналда Трампа, уследила велика паника оценио је посланик Раде Александар Дубински.

"Највећа паника после дебате Трампа и Бајдена сада није у Сједињеним Државама, већ у Украјини, у кабинету председника Зеленског", написао је он на Телеграму, уз коментар да је Кијеву сада важно да одговори на питање - "а шта даље радити?".

"Процењујући вероватноћу Трампове победе, Зеленски (а ако он не разуме, онда шеф његовог кабинета Андреј Јермак) мора да схвати да треба да оконча рат пре америчких избора. Јер после њих он може постати проблем за реализацију планова новог председника", али и за Бајдена, уколико успе да поново буде изабран за председника, објашњава Дубински.

Дубински истиче да се Кијев узалуд труди да издејствује подршку плану повратка украјинских граница на оне из 1991. године. Ти напори неће имати резултата, будући да их "више не подржава чак ни садашња администрација" у САД, а ни у Европској унији не постоји јединство у том питању, објашњава посланик Раде. 

Подсетимо, кијевски режим захтева да Русија призна украјинске границе из 1991. године и то наводи као један од предуслова за мир.

Ипак, Руска Федерација више пута је истакла да је реалност на терену данас другачија него пре, због чега би потенцијални мировни предлог требало да узима у обзир ново стање, посебно пошто се зна да је Кијев једном већ одбио мировни споразум са Москвом, на наговор Британаца.

Москва, такође, упозорава да, уколико Кијев одбије и последњи мировни предлог који је недавно предложио председник Русије Владимир Путин, да ће сваки следећи бити све неповољнији за Украјину.

image