Свет

Израел ослободио 55 заробљеника: Међу њима и директор болнице Ел Шифа

У међувремену је израелски министар националне безбедности, ултра десничар Итамар Бен-Гвир оценио да је ослобађање директора болнице Ел Шифа "безбедносна немарност"
Израел ослободио 55 заробљеника: Међу њима и директор болнице Ел ШифаGetty © Dawoud Abo Alkas/Anadolu

Неименовани званичник палестинског Министарства здравља у окупираном Појасу Газе потврдио је да је Израел данас ослободио из заробљеништва 55 Палестинаца, укључујући и Мохамеда Абу Селмија директора главне болнице Ел Шифа.

Мохамед Абу Селми је ухапшен у новембру 2023. када су израелске снаге упале у болницу Ел Шифа, наводи АП.

У видео изјави емитованој на палестинским медијима након ослобађања, Абу Селми је оптужио израелске власти да палестинске затворенике излажу "свакодневном физичком и психичком понижењу", али Израел је одмах демантовао такве оптужбе.

У међувремену је израелски министар националне безбедности, ултра десничар Итамар Бен-Гвир оценио да је ослобађање директора болнице Ел Шифа "безбедносна немарност".

Бен-Гвир је позвао на разрешење шефа службе унутрашње безбедности Шин Бет због ослобађања директора болнице Ел Шифа, преноси "Ал Џазира".

"Дошло је време да премијер заустави Јоава Галанта и шефа Шин Бета у спровођењу независне политике, супротну ставу владе", поручио је Бен-Гвир.

image