Свет

Такер Карлсон: Обама заправо не подржава Бајдена

Обама у приватним разговорима говори људима да актуелни амерички председник не може да победи, открио је амерички новинар, наводећи да су односи између породица Обама и Бајден никада нису били топли
Такер Карлсон: Обама заправо не подржава БајденаGetty © Alex Wong

Бивши председник САД Барак Обама у приватним разговорима изражава сумњу да Џозеф Бајден може да победи на председничким изборима, написао је новинар Такер Карлсон на друштвеној мрежи Икс.
"Обамин твит у којем он подржава Бајдена био је неискрен. Приватно, Обама говори људима да Бајден не може да победи, па се залаже за отворену конвенцију", открио је Такер Карлсон. 

Карлсон је алудирао на Обамин твит у ком је бивши председник написао да се "лоше дебате догађају", али да се мора "изборити између човека који је провео живот борећи се за обичне људе и човека који брине само о себи".

Карлсон тврди да односи између породица Обама и Бајден никада нису били топли, а понекад чак и "непријатељски".

"Али у последње време су се погоршали, углавном због Бајденове жене Џил, јер га је након дебате изоловала од било кога ко би га могао убедити да одустане", навео је Карлсон.

"Џил Бајден је покретачка снага кампање за реизбор свог супруга, баш као што је била и 2020. године, када су други чланови породице, укључујући Бајденову сестру Вал, сматрали да не треба да се кандидује", навео је Карлсон.

image