Свет

Белорусија спремна да одговори на провокације украјинске стране

Наша војска пажљиво прати ситуацију на јужној граници још од самог почетка сукоба, рекао је шеф председничког кабинета Дмитриј Крутој
Белорусија спремна да одговори на провокације украјинске странеGetty © Gian Marco Benedetto/Anadolu

Белорусија је спремна да одговори на било какав развој догађаја на граници са Украјином, рекао је шеф председничког кабинета Дмитриј Крутој новинарима, одговарајући на питање о његовој процени растућих тензија на јужној граници Белорусије.

"Имамо одговор за сваки могући сценарио, тако да не бисмо желели да украјинска страна започне неку врсту провокација које су апсолутно непотребне и које би тестирале нашу отпорност", рекао је Крутој.

Према његовим речима, Минск тренутно пажљиво прати ситуацију.

"Наша војска пажљиво прати ситуацију на јужној граници још од самог почетка сукоба. До сада, није било (безбедносних) процена, за сада је све у фази посматрања", изјавио је он.

Подсећања ради, раније је Министарство одбране Белорусије издало саопштење у коме се наводи да су тензије на белоруско-украјинској граници у порасту. Кијев довлачи трупе, наоружање и војну опрему на границу са Белорусијом, а Државни гранични комитет саопштио је да су предузете додатне мере да се граница са Украјином обезбеди.

image