Свет

Маск уловио Камалу Харис у лажи: Шири неистине о Трампу (ФОТО)

Харисова је раније на Иксу без доказа објавила да ће бивши амерички председник Доналд Трамп увести забрану абортуса на националном нивоу
Маск уловио Камалу Харис у лажи: Шири неистине о Трампу (ФОТО)© Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi, File

Амерички милијардер Илон Маск оптужио је потпредседницу Сједињених Америчких Држава Камалу Харис да лаже и упозорио је да то више не чини на друштвеној мрежи Икс, чији је власник.

Харисова је раније на Иксу без доказа објавила да ће бивши амерички председник Доналд Трамп увести забрану абортуса на националном нивоу, ако се буде вратио у Белу кућу.

Како је додала, она ће у тандему са актуелним председником САД Џозефом Бајденом учинити све да одбрани "репродуктивне слободе" жена.

"Када ће политичари, или макар приправник који води њихове налоге сазнати да то више не функционише на овој платформи", прокоментарисао је Маск објаву.

Због правила које је увео Маск, објава Харисове сада се појављује уз контекст који су додали читаоци, који су подсетили да је Трамп више пута негирао планове о забрани абортуса. Уз то су додате и бројне референце на медије и друштвене мреже на којима се наводе Трампове тврдње.

Питање абортуса једно је од главних тема у САД и главна линија поделе између демократа и републиканаца. Трамп, који је кандидат републиканаца за место шефа Државе, тврди да је безусловни прекид трудноће могућ само у случајевима инцеста, силовања и претње по живот мајке, а о осталом треба да одлучује законодавство појединих држава.

image