Свет

Зеленски наставља да тражи системе "патриот": САД "много уче" из оног што се дешава у Украјини

У Кијев су данас допутовали председник Одбора за обавештајне послове Представничког дома Конгреса САД Мајк Тарнер и двостраначка делегација америчких конгресмена
Зеленски наставља да тражи системе "патриот": САД "много уче" из оног што се дешава у УкрајиниGetty © Royalty-free

Украјински председник Влaдимир Зеленски разговарао је данас са двостраначком делегацијом Представничког дома америчког Конгреса о даљој америчкој помоћи, посебно о додатним системима противваздушне одбране.

"Разговарали смо о главним областима даље америчке помоћи, укључујући додатне системе противваздушне одбране. Ово је критично важно, јер системи 'патриот' помажу у спасавању живота људи и заштити инфраструктуре", навео је Зеленски на телеграм каналу, а преноси "Укринформ".

Он је захвалио америчком председнику САД Џозефу Бајдену, Конгресу и целом америчком народу на, како је навео, "њиховом сталном вођству у подршци Украјини".

У Кијев су данас допутовали председник Одбора за обавештајне послове Представничког дома Конгреса САД Мајк Тарнер и двостраначка делегација америчких конгресмена.

"Веома смо задовољни извештајима нашег тима и Украјинаца о томе шта се овде може урадити и како можемо да наставимо нашу подршку", рекао је Тарнер.

Конгресмен Рони Џексон рекао је да САД "много уче" из оног што се дешава у Украјини и да ће "научене лекције помоћи на будућим ратиштима".

image