Свет

Зеленски о Орбановој посети: Ово је јасан сигнал колико важно јединство у Европи

Зеленски је навео да Украјина и Мађарска имају конкретне односе у различитим сферама и да "воде рачуна о заједничким интересима"
Зеленски о Орбановој посети: Ово је јасан сигнал колико важно јединство у Европи© Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Владимир Зеленски оценио је да је данашња посета мађарског премијера Виктора Орбана Украјини јасан сигнал колико је важно одржати јединство у Европи.

"Посета премијера Мађарске Виктора Орбана Украјини је прва после много година и од почетка рата. И што је битно, до ње долази одмах након почетка председавања Мађарске ЕУ. Јасан сигнал колико је важно за све нас у Европи да останемо уједињени у заједничким корацима", рекао је Зеленски у вечерашњем видео обраћању.

Он је такође захвалио Мађарској на учешћу на тзв. мировном самиту који је недавно одржан у Швајцарској и подршци заједничкој декларацији.

Зеленски је навео да Украјина и Мађарска имају конкретне односе у различитим сферама и да "воде рачуна о заједничким интересима".

"Постигли смо договоре о разним питањима, економским, политичким, којима ће се наши тимови бавити. И веома је важно да наше односе, наша достигнућа изнесемо у новом документу - у споразуму који ће дефинисати добросуседство за Украјину и Мађарску", рекао је Зеленски.

Зеленски и Орбан сагласили су се да "раде на споразуму који би решио разлике између Украјине и Мађарске", наводи Укринформ.

image