Свет

Лукашенко за РТ: Потребно је чувати независност како не бисмо постали робови (ВИДЕО)

Русија и Белорусија имају јединствену независну сарадњу јер негују исте вредности, идеје и циљеве, што није случај са другим државама, рекао је белоруски председник Александар Лукашенко

Омладина је дужна да чува независност и негује сећање на ослобођење Белорусије јер без независности нема државе, а без државе нема народа, рекао је председник Белорусије Александар Лукашенко за РТ након параде поводом данашњег празника.

"Потребно је чувати независност како не бисмо постали обични робови", истакао је Лукашенко у Минску, где је одржана војна парада поводом Дана независности и 80. годишњице ослобођења Белорусије од нациста.

"Пре тачно 80 година, 3. јула 1944. године, утихнуле су последње битке за престоницу наше Белорусије, али оне још одзвањају у нашем историјском сећању, а ми знамо да морамо учинити све да то сећање понесемо кроз векове", рекао је председник Александар Лукашенко на паради.

Русија и Белорусија имају јединствену независну сарадњу јер негују исте вредности, идеје и циљеве, што није случај са другим државама, казао је Лукашенко.

"Нисмо узалуд живели у истој држави толико година", истакао је председник Белорусије.

Одговарајући на питање који је најтежи период за очување независности Белорусије, Лукашенко је истакао да је за правог председника најтеже да не изгуби поверење својих грађана.

image