Свет

Зеленски: Ако Трамп зна како да оконча рат у Украјини не треба да чека исход избора

Иако председнички кандидат Републиканске странке није јавно открио своје планове за Украјину, више пута је изјавио да ће окончање рата бити један од његових првих задатака ако поново постане председник САД
Зеленски: Ако Трамп зна како да оконча рат у Украјини не треба да чека исход избораwww.globallookpress.com © Shealah Craighead/White House

Ако Доналд Трамп зна како да оконча рат у Украјини, не би требало да чека исход новембарских председничких избора да би открио детаље, рекао је Владимир  Зеленски.

"Као изабрани председник решићу тај рат између Путина и Зеленског пре него што ступим на дужност 20. јануара", рекао је бивши председник Трамп на прошлонедељном телевизијском сучељавању са садашњим председником Џозефом Бајденом, преноси "Политико".

Иако председнички кандидат Републиканске странке није јавно открио своје планове за Украјину, више пута је изјавио да ће окончање рата бити један од његових првих задатака ако поново постане председник САД.

"Ако Трамп зна како да оконча овај рат, требало би то да нам каже данас. Јер ако постоје ризици по независност Украјине, ако постоје ризици да изгубимо државност, желимо да будемо припремљени за то", рекао је Зеленски у интервјуу за "Блумберг ТВ".

image