Свет

Експлозија у фабрици оружја у Арканзасу: Има повређених и несталих

"Џенерал Дајнамикс" је глобална компанија за ваздухопловство и одбрану. Фабрика у Камдену има више од 80.000 квадратних метара производног и складишног простора и подржава војне програме као што су пројектили "хелфајер" и "џавелин" и разне врсте минобацачке муниције
Експлозија у фабрици оружја у Арканзасу: Има повређених и несталихGetty © Larry W. Smith

У експлозији у фабрици оружја у Арканзасу у среду су повређене најмање две особе, а још једна је нестала, саопштили су из тог објекта, преноси АП.

Експлозија се догодила у фабрици "Џенерал Дајнамикс Ордненс анд Тактикал Системс" у Камдену, око 138 километара јужно од престонице Арканзаса Литл Рока, рекао је портпарол компаније.

Компанија је догађаје првобитно назвала "инцидентом који укључује пиротехнику", али је касније потврдила да је реч о експлозији.

"У овом тренутку радимо са хитним службама и можемо да потврдимо да је инцидент резултирао са најмање две повреде и једном несталом особом", рекао је Беркли Вејли из те компаније, додајући да они "у потпуности сарађујемо са властима док спроводе истрагу."

У саопштењу се не наводе детаљи о обиму повреда. Државно одељење за управљање ванредним ситуацијама саопштило је да надгледа и да је спремно да помогне, али није дало додатне детаље.

Један пацијент је збринут у хитној помоћи Медицинског центра округа Уачита и у стабилном је стању, рекла је Дајен Ајзакс из болнице. Још један пацијент је хеликоптером пребачен из државе, рекла је она.

Болници је речено да не очекује више пацијената, додала је она.

"Џенерал Дајнамикс" је глобална компанија за ваздухопловство и одбрану. Фабрика у Камдену има више од 80.000 квадратних метара производног и складишног простора и подржава војне програме као што су пројектили "хелфајер" и "џавелин" и разне врсте минобацачке муниције, наводи се на веб страници компаније.

image