Свет

Испливао снимак Трампа: Бајден се ипак повлачи из трке? (ВИДЕО)

Чланови Трамповог тима ипак су почели и да се припремају за различите могућности и сматрају да би било теже победити другог демократу који није Бајден или Харис
Испливао снимак Трампа: Бајден се ипак повлачи из трке? (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo

Саветници републиканског кандидата за председника САД Доналда Трампа надају се да ће актуелни председник и демократски кандидат Џозеф Бајден остати у трци, али разматрају и алтернативне сценарије.

Трамп и чланови његовог тима надају се да ће председник Бајден остати у трци, тврде четири особе које су упознате са приватним разговорима, верујући да могу да га победе чак и са поред пресуда Трампу за кривично дело и друге оптужбе, пише "Вашингтон пост" и додаје да су чланови Трамповог тима ипак почели и да се припремају за различите могућности и сматрају да би било теже победити другог демократу који није Бајден или Харис.

На друштвеним мрежама појавио се снимак Трампа који у приватном разговору вођеном на голф терену тврди да ће његов ривал Бајден напустити председничку трку због лошег наступа у прошлонедељној дебати.

На снимку који је објављен на сајту "Трут Соушал" Трамп описује потпредседницу Камалу Харис као "лошу".

"Он (Бајден) је само дао отказ. Напушта (председничку) трку, а то значи да имамо Камалу (Харис). Мислим да ће она бити боља. Она је тако патетична", рекао је Трамп из кола за голф у снимку, преноси Скај њуз.

Амерички председник Џозеф Бајден одбацио је гласине да намерава да одустане од своје кандидатуре за предстојеће изборе и истакао да је спреман да победи у новембру.

"Дозволите ми да кажем ово што јасније могу: кандидујем се, нико ме не тера. Не одлазим. У овој трци сам до краја и победићемо", поручио је председник, преноси АП.

image